Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2009 ο οποίος ξεπερνά το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ δημοτική αρχή υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε έχει όραμα,διεκδικιτικότητα και αναπτυξιακό στόχο.
Τα χαμηλά νούμερα επιτυχίας όμως του περσινού προυπολογισμού,τα ανύπαρκτα έργα,τα αυξημένα προβλήματα και η υποβάθμιση της ζωής των δημοτών την διαψεύδουν πανηγυρικά αφού μόνο το 38% εισπράχθηκαν και στην ουσία η δημοτική αρχή απέτυχε στους στόχους που είχε βάλει για το 2008.
Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ κος Σταύρος Νικητόπουλος και το σύνολο της αντιπολίτευσης (εκτός της κας Ζαλακούδη) καταψήφισε το νέο προυπολογισμό και τον χαρακτήρισε πλασματικό και υπέρμετρα φουσκωμένο.
Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός κάτι που φάνηκε και στην μη πρόβλεψη εφαρμογής των ανελαστικών δαπανών ενώ απουσιάζει εντελώς το διεκδικητικό πλαίσιο ώστε ο δήμος να μην εφαρμόσει ξανά την πολιτική των δανείων και της φορολόγησης των πολιτών.
Ο κος Νικητόπουλος κατέληξε ότι αν και την φετινή χρονιά η δημοτική αρχή δεν καταφέρει να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό τότε θα μιλάμε για παταγώδη αποτυχία και προσπάθεια εξαπάτησης των δημοτών.
Ένα γεγονός που έκανε εντύπωση κατά την διάρκεια της συζήτησης ήταν και οι βολές που εκτόξευσε ο δημοτικός σύμβουλος κος Τσώκος προς τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου και προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Μαρίνη.
Συγκεκριμένα ο κος Τσώκος διαπίστωσε ότι το χρηματικό υπόλοιπο που έχει ο δήμος μέχρι τις 30/9/2008 ήταν 632 χιλιάδες ευρώ ενώ η βεβαίωση της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου είναι 3.088.000 εκατομμύρια ευρώ!!!
Ο δημοτικός σύμβουλος του κου Τρίγκα εύλογα έθεσε προς τον κο Μαρίνη το εξής ερώτημα:
Η τεράστια διαφορά των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ - κοινώς τα χρήματα - που βρίσκεται;
Υπάρχει κρυφό ταμείο στο δήμο και δεν το ξέρουμε συνέχισε να ρωτά ο κος Τσώκος την διοίκηση ,που εμβρόντητη δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση αλλά άφησε ένα υπάλληλο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Το ερώτημα το δικό μας προς την διοίκηση του δήμου είναι:
- Έχουν γίνει πληρωμές προς τρίτους χωρίς να το γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο;
- Γνωρίζει ο δήμαρχος την κατάσταση που επικρατεί με τις οικονομικές υπηρεσίες;
- Μπορεί να μας απαντήσει ο κος Μαρίνης που είναι τα λεφτά;