Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αυταρχική και προσβλητική ήταν η στάση της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του δημάρχου, στο αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας να αναβληθεί το θέμα συζήτησης συγχώνευσης και μετατροπή των δημοτικών επιχειρήσεων του Νεκροταφείου και της Αλφα-Αλφα σε μονομετοχική δημοτική Α.Ε.
Ο λόγος ήταν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν μπορούσαν μέσα σε ελάχιστες μέρες να μελετήσουν την οικονομικοτεχνική μελέτη 500 σελίδων στα γραφεία του δήμου και όχι στα γραφεία των παρατάξεων τους μαζί με τους συνεργάτες τους για να την αναλύσουν ώστε να μπορούν να καταθέσουν υπεύθυνα τις θέσεις και τις απόψεις τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή αρνήθηκε να αναβληθεί το θέμα και στη συνέχεια με άκομψο και ειρωνικό τρόπο ζήτησε τα... ρέστα από την αντιπολίτευση γιατί δεν είχε προλάβει να διαβάσουν τις 500 σελίδες του συγκεκριμένου θέματος ενώ παράλληλα προχώρησε στην ψήφιση του με την βοήθεια του Προέδρου του Δ.Σ και άλλων συμβούλων...
H ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ο επικεφαλής της Σταύρος Νικητόπουλος μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει στο Πρόεδρο του Δ.Σ. ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο σε λίγες ώρες, σε χώρο που δεν έχεις την ευκολία να κινηθείς, να μελετήσεις, να αναλύσεις σοβαρά και υπεύθυνα τόσα πολλά και δύσκολα στοιχεία που αφορούν το μέλλον δεκάδων εργαζομένων.
Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή με την συμπεριφορά της απέδειξε ότι δεν σέβεται τα αιτήματα της μειοψηφίας και αρκείται σε λαικίστικες δικαιολογίες.