Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΞΕΣΑΛΩΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΗ

Ξεσάλωσε η Διοίκηση Σαράντη και αυθαιρετεί έναντι των νόμιμων προϋποθέσεων σύγκλεισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4/5/2010, υπήρχαν εισηγήσεις θεμάτων που εισήχθηκαν με την ίδια ημερομηνία με την συνεδρίαση, ενώ όφειλαν να έχουν ημερομηνία τουλάχιστον 3 ημέρες ενωρίτερα. Ο λόγος προφανής. Ο αιφνιδιασμός των παρατάξεων και των Συμβούλων.
Η φτηνή δικαιολογία ήταν και πάλι αυτή που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος ,κ. Σπανός και στην περίπτωση της γέφυρας στην Αίνου. Μας… ξέφυγε!!!
Τι είναι κύριε πρόεδρε και σας ξέφυγε;
Το ίδιο «λάθος» επαναλαμβανόμενο , δεν είναι λάθος. Είναι σκοπιμότητα και μάλιστα με άρρωστο τρόπο εκτελεσμένη.
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ένα από τα θέματα που προκάλεσαν την αγανάκτηση της Μειοψηφίας, ήταν τα «κόλπα» στην περίπτωση της σύμβασης για καύσιμα. Ο συμβαλλόμενος προμηθευτής ζήτησε να ακυρωθεί η σύμβαση προμήθειας καυσίμων διότι… δεν τον πληρώνουν !
Η πλειοψηφία δέχθηκε την… ακύρωση. Δέχθηκε δηλαδή υπαιτιότητα! Και δεν είναι μόνον αυτό. Όταν η μειοψηφία κατήγγειλε την πρακτική αυτή και αντιτέθηκε στην «κατάργηση», ζήτησε να παρακρατηθεί η "εγγυητική" με βάση την οποία υπογράφηκε η σύμβαση.
Προς μεγάλη τους έκπληξη έλαβαν την απάντηση της Διοίκησης ότι δεν υπάρχει «εγγυητική» διότι δεν είχε ζητηθεί! Δηλαδή πάλι η Διοίκηση… ξέχασε και δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Τι είδους όμως Διοίκηση είναι αυτή, που είναι ανίκανη να προστατεύσει τα συμφέροντα της λειτουργίας του Δήμου;
Ποια όμως είναι η συνέχεια; Για να συνεχίσει ο Δήμος να κινεί τα απορριμματοφόρα του θα πρέπει να καταφύγει πλέον στην διαδικασία απευθείας ανάθεσης. Τι σημαίνεια αυτό...
Ότι με τη διαδικασία αυτή δεν προβλέπονται εκπτώσεις συνεπώς μένει «καλό» κέρδος για κάθε ανάγκη.
Το εκπληκτικό όμως είναι αυτό που μάθαμε, από πληροφορίες, και το οποίο αν αληθεύει συνιστά εγκληματική «αμέλεια» της Διοίκησης και ενδεχόμενες ζημιές για τις οποίες φέρει απολύτως την ευθύνη.
Πρόκειται για πληροφορία σύμφωνα με την οποία ,εδώ και καιρό, στα απορριμματοφόρα του Δήμου αντί για πετρέλαιο κίνησης βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης, ως πιο φθηνό. Όμως αυτό το πετρέλαιο παράγει ζημιές στα οχήματα που έχουν σημαντικό κόστος επισκευών και βέβαια απαξιώνεται με αυτό τον τρόπο, η περιουσία του Δήμου.