Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΑΦΕΣ ΨΕΜΑΤΩΝ

Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στα Μυκονιάτικα
Ήδη η ανέγερση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η παράδοση του κτιρίου το καλοκαίρι του 2008, με στόχο την λειτουργία του κτιρίου με την έναρξη της νέας περιόδου τον Σεπτέμβριο.

II. Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο χώρο του Υπουργείου Γεωργίας

‘Εχουν ξεκινήσει και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο χώρο του Υπουργείου Γεωργίας ο οποίος προβλέπεται να είναι έτοιμος στις αρχές του 2009 το αργότερο. Με την λειτουργία του νέου μεγάλου και σύγχρονου αυτού σταθμού, στον οποίο θα μετεγκατασταθεί ο 3ος παιδικός σταθμός, αυξάνονται και οι θέσεις φιλοξενούμενων βρεφών στο Δήμο μας. Επιπλέον ο συγκεκριμένος σταθμός θα είναι το πρώτο βιοκλιματικό κτίριο στο Δήμο Αγίων Αναργύρων.

III. Ανέγερση νέου νηπιακού σταθμού στην Ανάκασα

Προγραμματίζεται η μελέτη και ανέγερση νέου μεγάλου νηπιακού σταθμού, δυναμικότητος 150 παιδιών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο (Μεγ. Αλεξάνδρου & Κ. Παλαμά). Ο σταθμός προγραμματίζεται να είναι έτοιμος στο τέλος του 2009 και να παραδοθεί για χρήση. Προγραμματίζεται η μετεγκατάσταση των 1ου (προσωρινά) και 2ου παιδικού σταθμού.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν «κακεντρέχεια» της παράταξής μας. Αποτελούν επίσημες «θέσεις» του δημάρχου κ. Σαράντη, στο site του Δήμου. Δεν οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στα ψέματα; Λέμε λοιπόν και δεχόμαστε προς συζήτηση, οποιαδήποτε τυχόν ένσταση:

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός στα Μυκονιάτικα δεν ήταν « υπό ανέγερση» όταν ανέλαβε ο κ. Σαράντης. Είχε ήδη ανεγερθεί. Το γιατί δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα, είναι κάτι για το οποίο ο δήμαρχος οφείλει να απαντήσει. Πάντως σήμερα (Νοέμβριος του 2009), ο σταθμός δεν λειτουργεί παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος βεβαίωνε (στο site του Δήμου) ότι θα λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο του …2008!!!

· Για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Υπουργείο Γεωργίας.

Και αυτός ο σταθμός παραδόθηκε στο σημερινό Δήμαρχο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σχεδόν ΕΤΟΙΜΟΣ. Ο ίδιος ο κ. Σαράντης προέβλεπε να είναι απολύτως έτοιμος στις αρχές του 2009. Τώρα , στο τέλος του… 2009 ο σταθμός ακόμη δεν έχει παραληφθεί να λειτουργήσει.

· Για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Ανάκασα.

Το 2008, ο κ. δήμαρχος υπόσχονταν ότι θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2009. Σήμερα βρισκόμαστε στα τέλη του 2009 και δεν έχει χτιστεί ούτε τούβλο. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ανικανότητας σχεδιασμού και μνημείο ψευδολογίας, πως αλλιώς είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί!

Η δημοτική περίοδος του κ. Σαράντη θα μείνει μνημειώδης για την αυτοδιάψευση των υποσχέσεων που ο ίδιος έδινε όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, έχοντας ήδη αναλάβει την διοίκηση και όταν ο ίδιος είχε την ευθύνη του προγραμματισμού και της υλοποίησης. Δυστυχώς και αυτές οι υποσχέσεις του , που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στο site του Δήμου, παραμένουν υποσχέσεις ή απλώς βεβαιωμένα ψέματα.