Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΡΗΜΗΝ ΛΑΟΥ…. ΛΕΣ;

Στις 5/11/09 έγινε διαμαρτυρία των κατοίκων στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων.
Αίτημα, η απομάκρυνση από την πλατεία των έργων για εγκατάσταση καφέτηριας από ιδιώτη και η απόδοση του ελεύθερου χώρου της πλατείας στους πολίτες.
Προσπαθούσα να βρω επιχειρήματα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι η συμπολίτες μου κάνουν λάθος, και έκανα σκέψεις.
- Έλα μωρέ τι έχουν με τον ιδιώτη και δεν θέλουν να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του.- Αφού ο δήμος θα έχει έσοδο από το νοίκι, καλά δεν είναι;
- Μια μικρή παρανομιούλα είναι, μήπως άλλοι δεν την έχουν κάνει;
- Είναι ανάπτυξη ή όχι;
- Μα τι στο καλό λίγο υπομονή, θα φύγουν οι κακόγουστες λαμαρίνες, το ετοιμάζουν έτοιμο και θα το φέρουν να το εγκαταστήσουν το μαγαζί.
- Θα πίνουμε μετά τον καφέ μας και θα αράααζουμε.
Τέλος πάντων αυτοί οι Αγιαναργυρώτες σε όλα χώνουν τη μύτη τους. Δεν άντεξα, πήγα κοντά για να μάθω, έκανα συζήτηση με το Φάνη του είπα τα δικά μου και μου απάντησε:
Κατ΄ αρχή Νίκο το είχε ο Δήμος και το εκμεταλλευόταν, αλλά το έχωσε μέσα το μαγαζί, μου είπε γιατί, αλλά δεν θέλω να τα πω…..δεν το πιστεύω.
Γιατί ο ιδιώτης είναι καλύτερος και θα κερδίζει;
Ο Δήμος δεν μπορεί;
Δηλώνει ανικανότητα για αυτή την μικρή επιχειρηματική δράση;
Μα πάνω από όλα η κατασκευή είναι παράνομη, ο χώρος της πλατείας ανήκει στους Δημότες, αυτή η ενέργεια εις βάρος της πόλης και των πολιτών δεν είναι ανάπτυξη, έχει και ένα περίεργο ντεσού, πως δόθηκε;
Σε ποιους δόθηκε;
Πως γίνεται να παρανομούμε; (κ.α πολύ πιο σοβαρά που δεν θέλω να γράψω)….κάποιοι θα πουν ότι λέει κακίες ο Φάνης.
Και τέλος πάντων Νίκο μου είπε, αυτό το κόμμα που ψηφίσαμε και στηρίζει τον Δήμαρχο, λέει για μηδενική ανοχή σε μαϊμουδιές, λέει πρώτα ο πολίτης, λέει ότι όλα όσα θα γίνονται πρέπει να έχουν στόχο το ανέβασμα της ποιότητας ζωής μας, μιλάει για διαφάνεια και καθαρότητα στις αποφάσεις, όλα αναρτημένα στο διαδίκτυο, τίποτα στο σκοτάδι και στις σκοταδιστικές επιδιώξεις, τέλος όλα αυτά που γίνονται στον τόπο μου Νίκο μοιάζουν με παρωχημένες λογικές και τακτικές μιας άλλης εποχής.
Τώρα τι θέλεις να τους δοξάσουμε;
Ανήκουν στο προοδευτικό χώρο;
Σκέψου το, κοίτα την ιστορία τους, μάλλον συνάδει με τις τακτικές τους.
Έφυγα προβληματισμένος, αλλά πάλι σκέφτηκα ότι ο Δήμαρχος μας θα αναρτήσει το θέμα στο δικτυακό τόπο του Δήμου,θα τα βάλει όλα με πάσα διαφάνεια, θα βγάλει ανακοίνωση και θα εξηγεί τα πάντα στους Αγιαναργυρώτες, θα βάλει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα καλέσει τους Πολίτες να παρακολουθήσουν για να τον δικαιώσουν έναντι αυτών που λέγονται.
Μα πιο πολύ από όλα, επειδή αυτοί που τον κατηγορούν είναι και ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος είμαι βέβαιος ότι θα δώσει και στο ΠΑΣΟΚ τις απαραίτητες εξηγήσεις, για να μη λένε οι κακοπροαίρετοι διάφορα….
Σκόνης Νικόλαος