Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Αυτή η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , από τον πρώτο χρόνο της παρούσας διοίκησης του Δήμου, αφέθηκε να ξεθυμάνει από τις επιλογές φιέστας του δημάρχου μας. Αντί να φροντίσουμε να δημιουργηθεί σταθερό μέτωπο που θα καλεί και θα προκαλεί για λύση, σταθερά και συνεχώς, επελέγη η «επικοινωνιακή» τακτική του «μόνος σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα».
Όμως αυτό είναι ένας επικίνδυνος τρόπος για να χάνονται ετκαιρίες για συμμαχίες, όταν τα ζητήματα δεν μας απασχολούν ουσιαστικά αλλά μόνο ευκαιριακά και «επικοινωνιακά».
Καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τη Δημοτική Αρχή, να ξαναπιάσουμε το νήμα αυτής της απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών- Πειραιώς , για να επαναφέρουμε το θέμα , μάλιστα υπό νέα Κυβέρνηση και να κάνουμε τα επόμενα βήματα που επιβάλλονται. Να μη συνεχίσουμε απαθείς να χάνουμε ευκαιρίες.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 125-127
Τ.Κ. : 115 24
Τηλ.: 210 6915687
Συνεδρίαση 6η

ΑΠΟΦΑΣΗ υπ΄ αριθ. 15/2007
Στην Αθήνα, σήμερα 11/06/2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στo ΚΥΒΕ Περιστερίου ( Εθνάρχου Μακαρίου 1 – Περιστέρι ), συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, που κοινοποιήθηκε νόμιμα την 04/06/2007.

ΘΕΜΑ

«Διεκδίκηση και αξιοποίηση από την Αυτοδιοίκηση των στρατοπέδων πρώην ΚΕΒΟΠ (Χαϊδάρι) και Αγίων Αναργύρων ως υπερτοπικών χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού»

Σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών-Πειραιώς ανοίγει το σημαντικό ζήτημα της απόδοσης των στρατοπέδων της Δυτικής Αθήνας στην αυτοδιοίκηση, με στόχο την ανάπλασή τους για το δημόσιο συμφέρον.
Στη συνέχεια παρατίθενται ιστορικά στοιχεία για τα δύο σημαντικότερα στρατόπεδα της περιοχής α. ΚΕΒΟΠ-ΚΕΔ-Χαϊδάρι, στράτοπεδο και β. Αγ. Αναργύρων

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Πρόκειται για έκταση 120 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει πολλά κτίρια (μερικά για κατεδάφιση, άλλα για αξιοποίηση), καθώς και γήπεδο ποδοσφαίρου. Κόβει στην μέση την πόλη, έχοντας “γκετοποιήσει” τα Μυκονιάτικα και την Τούμπα. Στο Στρατόπεδο έχει παραμείνει το ¼ της δραστηριότητάς του, η υπόλοιπη έχει μεταφερθεί σε εργοστάσιο στο Βόλο. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας ζητά ένα τμήμα (το μισό) να του δοθεί για αξιοποίηση. Παλαιότερα είχαν παραχωρηθεί δύο τμήματα του Στρατοπέδου για Σχολεία, ένα στα Μυκονιάτικα και ένα στην Τούμπα. Τώρα τα σχολεία βρίσκονται δίπλα στο Στρατόπεδο. Ο Δήμος το διεκδικεί από το’90 με κινητοποιήσεις. Υπάρχει η μελέτη του Πολυτεχνείου που το προτείνει για Μητροπολιτικό Πάρκο με αξιοποίηση κάποιων κτιρίων του για υπηρεσίες του Δήμου και πολιτιστικές δραστηριότητες. Όλος ο υπόλοιπος χώρος προτείνεται για πράσινο και χώρους ήπιας άθλησης (άλλωστε υπάρχει εκεί και το γήπεδο ποδοσφαίρου). Ο Δήμος έχει επανειλημμένα ζητήσει να δίδεται τουλάχιστον το γήπεδο για χρήση των δημοτών. Ούτε αυτό όμως έχει γίνει δεκτό.

Η πρόταση μας:
Με βασικό στόχο την αντιμετώπιση των ασφυκτικών πλέον περιβαλλοντικών προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας,

Εισηγούμεθα
Να αποφασίσει το Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών- Πειραιώς, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των δήμων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, για την αποτροπή κάθε προσπάθειας πολεοδόμησης των χώρων των στρατοπέδων και την απόδοση τους στην αυτοδιοίκηση για τη διαμόρφωση υπερτοπικών χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, να αποσταλεί η απόφαση σε όλους του αρμόδιους φορείς και να ζητηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των υπεύθυνων Υπουργείων (ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΧΩΔΕ) για την απόδοση των χώρων.»
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των Κομμάτων της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού .

Κατά ψήφισαν οι κκ Η. Νικολόπουλος και ο Κ. Μαρκέτης.


Μετά από διαλογική συζήτηση το σώμα
αποφασίζει κατά πλειοψηφία

1. Να συμπαρασταθεί στον αγώνα των δήμων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, για την αποτροπή κάθε προσπάθειας πολεοδόμησης των χώρων των στρατοπέδων και την απόδοση τους στην αυτοδιοίκηση για τη διαμόρφωση υπερτοπικών χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.
2. Nα αποσταλεί η απόφαση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να απαιτηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τα συναρμόδια Υπουργεία (ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΧΩΔΕ) για την απόδοση των χώρων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ