Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ

Δικαίωμα του καθένα να υπερασπίζεται όποιον θέλει, όποτε το θέλει και όσο το θέλει. Δικαίωμά του είναι και η κριτική και καλοδεχούμενη. Δικαιούμαστε όμως και εμείς να απαντάμε σε όσα μας καταλογίζουν.
Η αλήθεια λοιπόν για μας είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλεις πλάτη για πολλούς τρόπους και για διάφορους λόγους.
Η αλήθεια είναι επίσης ότι όταν κανείς λαμβάνει μέρος στη Διοίκηση κάποιου οργάνου και μάλιστα από θέση εξουσίας , τι να κάνουμε, συμμετέχει στη Διοίκηση.
Από εκεί και μετά , καλά είναι να καταλαβαίνουμε τι λέμε κάθε φορά και τι διακυβεύεται. Εγκαλούμαστε γιατί δεν μείναμε σε μία διαδικασία την οποία καταγγείλαμε για παράνομη μεθόδευση. Μα αν μέναμε θα ήταν σαν να αποδοκιμάζαμε τον εαυτό μας.
Τόσο αυτονόητο. Αν μέναμε νομιμοποιούσαμε την ασχημονία που επιχειρήθηκε σε βάρος των θεσμών. Διότι φίλε αγαπητέ, το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί θεσμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ουδείς δικαιούται να το γελοιοποιεί.
Και γελοιοποίηση βεβαίως ήταν η τακτική που ακολούθησε ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος
.
Γελιοποίηση θα ήταν και από τη δική μας πλευρά, το αν μέναμε σε μία διαδικασία που καταγγείλαμε. Τόσο απλά!
Πάει πολύ όμως αγαπητέ , να μας προκαλείς με σπέκουλα του τύπου «τι φοβηθήκαμε». Διότι θα μπορούσες να γνωρίζεις ότι δεν είχαμε τίποτε να φοβηθούμε αφού όσα εξελίχθηκαν είναι παγκοίνως γνωστά.
Σαφώς και δεν φοβηθήκαμε αλλά δεν ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ να μας μετατρέψουν σε γλάστρες εκείνοι που κρύβουν τα στοιχεία που θα έπρεπε να συζητηθούν ΧΘΕΣ.
Το ξαναείπαμε, ο καθένας δικαιούται να διαθέτει τον εαυτό του ακόμα και για γλάστρα. Λυπούμαστε αλλά εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο. Όποιος το αντέχει το κάνει για να είναι και με τον «χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ».