Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ

Σε μπούμερανγκ εναντίον τους εξελίχθηκε τελικά, το φιάσκο που έστησαν ο δήμαρχος Ν. Σαράντης και ο πρόεδρος του Δ.Σ Σούλης Σπανός, με τη δήθεν συνεδρίαση για τον «Απολογισμό των πεπραγμένων» της περιόδου 2008!

Συγκεκριμένα έστησαν «ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» , χωρίς να εκδώσουν προσκλήσεις για τους Δημοτικούς Συμβούλους και Ημερήσια Διάταξη! Παράλληλα ανήρτησαν «ανακοινώσεις- προσκλήσεις» προς τους Δημότες και κατοίκους της πόλης, ώστε να συμμετέχουν στη… φιέστα!!!

Το εκπληκτικό είναι ότι κάλεσαν δημότες και κατοίκους και δεν είχαν καλέσει τους δημοτικούς συμβούλους!!! Επειδή τη Δευτέρα το βράδυ (παραμονή της… φιέστας), το blog μας επισήμανε την αυθαιρεσία, έστειλαν μέσα στη νύχτα άρον- άρον «ραβασάκια» στους δημοτικούς συμβούλους, την ανακοίνωση-κάλεσμα στους δημότες και όχι κανονική πρόσκληση.

Ο πρόεδρος Σπανός, ιδιαίτερα μετά τις λαθροχειρίες των αποφάσεων (όπως κατήγγειλαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πριν λίγο καιρό) θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Δυστυχώς απεδείχθη και πάλι ή ανεπαρκής.

Η κατάληξη αυτής της φαρσοκωμωδίας πάντως ήταν η εξής. Η παράταξη Ταμπακίδη (πλην της κας Τζένης Ζαλακούδη) ήταν απούσα. Από την παράταξη Τρίγκα ο Αθ. Τσώκος κατήγγειλε τα παιχνίδια της Διοίκησης (στη συνέχεια το ίδιο έκανε και ο Αθανασόπουλος). Από τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ο επικεφαλής Σταύρος Νικητόπουλος εξέθεσε την διαδικασία και την κολεγιά Δημάρχου- προέδρου και το κόλπο με το «ραβασάκι.

Ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, για τη Δημοτική Αναγέννηση αποδοκίμασε επίσης τη «διαδικασία». Οι περισσότεροι από αυτούς αποχώρησαν αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν το «σικέ Απολογισμό»!

Από τη διαδικασία (ο Θεός να την κάνει) απουσίαζαν ακόμη και σύμβουλοι της Διοίκησης με χαρακτηριστικότερη την απουσία του υπεύθυνου (τότε) αντιδημάρχου οικονομικών Κ. Μαρίνη. Όσο για το κοινό; Ήταν δεν ήταν 10-12 κάτοικοι και 6-7 υπάλληλοι του Δήμου. Οι πολίτες «έφτυσαν» (!!!) τη… διαδικασία του Δημάρχου και του προέδρου, λες και είχαν καταλάβει το … κόλπο!!!

Στη συζήτηση που έγινε κατά την καταγγελία της μεθόδευσης από όλη (πλην της κας Ζαλακούδη, η οποία συμμετέχει στην διοίκηση του δήμου) την αντιπολίτευση ο Δήμαρχος έκανε την … πάπια αφήνοντας τη «χρέωση» και τα… κάστανα, στον κ. Σπανό.