Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Δυστυχώς για το Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Σαράντης ακολουθεί από την αρχή της θητείας του τακτική απόκρυψης της αλήθειας, επικοινωνιακής παραπλάνησης και απέκδυσης κάθε ευθύνης που συνεπάγεται η εντολή που πήρε από τους πολίτες.

Έτσι και τώρα, προκειμένου να συσκοτίσει και να παραπλανήσει τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους πολίτες, καταφεύγει σε κατάπτυστες μεθοδεύσεις προκειμένου να διεκπεραιώσει ακόμη και την τυπική διαδικασία του Απολογισμού των πεπραγμένων της Διοίκησης για το 2008 .
Εφόσον ισχύει το έγγραφο, που έφερε στη δημοσιότητα το blog ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ο Δήμαρχος καλεί τους Δημότες και τους κατοίκους της πόλης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στις 21/7/09, προκειμένου να προβεί στον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ του ΑΡΧΗΣ για το έτος 2008.
Σύμφωνα με το άρθρο του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, εδάφιο 3&4, η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εκεί «τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου».

Τι προκύπτει από αυτό;

Ο Δήμαρχος στην προσπάθειά του να αποκρύψει από τους δημοτικούς συμβούλους το πραξικόπημα που οργάνωσε, δεν κάλεσε σε αυτή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τους δημοτικούς συμβούλους!!!

Η μη πρόσκληση ωστόσο των δημοτικών συμβούλων στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθιστά την διαδικασία ΑΚΥΡΗ! Αυτός, αν και είναι ο σοβαρότερος λόγος, δεν είναι και ο μόνος που καθιστά την … επινόηση του Δημάρχου και των συμβούλων του ΑΚΥΡΗ.

Εξηγούμε:
1) Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να είναι έγκυρη θα πρέπει να γίνεται μετά από έγγραφη πρόσκληση των δημοτικών συμβούλων , τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση (με αποδεικτικό παραλαβής). Θα πρέπει να τους έχει διανεμηθεί η ημερήσια διάταξη και να έχουν λάβει γνώση των εισηγήσεων.

ΤIΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ.

Ούτε πρόσκληση των δημοτικών συμβούλων υπήρξε ούτε εισήγηση του Απολογισμού Πεπραγμένων παρουσιάστηκε!!! Εν «κρυπτώ και παραβύστω» με πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρεί να μεταβάλει μία ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία σε φαρσοκωμωδία και συσκότιση. Τέτοιες τακτικές θυμίζουν έντονα τα… κατορθώματα άλλων εποχών!
2) Ακόμα όμως και αυτή την παράτυπη(όπως τη μεθόδευσε) διαδικασία της προσδίδει ακόμη περισσότερη αναξιοπιστία αφού σύμφωνα με τον «Κώδικα», αυτή έπρεπε να έχει λάβει χώρα μέχρι το τέλος Ιουνίου και όχι στο τέλος Ιουλίου , όπου οι περισσότεροι δημότες , κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε διακοπές!

Η συνεδρίαση αυτή θα πρέπει να γίνει μετά από πρόσκληση που ανακοινώνεται 15 τουλάχιστον ημέρες, με κάθε πρόσφορο τρόπο (ΚΩΔΙΚΑΣ). Δηλαδή η ανακοίνωση θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει στα μέσα Ιουνίου και όχι στα τέλη Ιουλίου!!!
Για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος συλλαμβάνεται να κρύβεται και από τους δημοτικούς συμβούλους και από τους πολίτες, όπως έχει κάνει ήδη για πολλά ζητήματα.

Τι όμως εξυπηρετεί αυτή του η τακτική;
1) Την μεθόδευσή του ώστε να αποκρύψει από τη Δημαρχιακή Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο τα οικονομικά στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2008, τα οποία αποκαλύπτουν το «ΒΑΤΕΡΛΩ» της διαχείρισής του.
2) Να αποκρύψει και όλα τα οικονομικά στοιχεία από τη μέχρι στιγμής διαχείριση των οικονομικών του Δήμου για το 2009, τα οποία επίσης αρνείται ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ να καταθέσει στη Δημαρχιακή Επιτροπή , όπως είναι υποχρεωμένος.
3) Να αποκρύψει και να συσκοτίσει την αλήθεια για την οικονομική αθλιότητα και τη διαχειριστική ανικανότητα που επέφερε στο Δήμο , με την τακτική του συνεχούς και αλόγιστου δανεισμού και την επικοινωνιακή του πρακτική των δήθεν ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που συχνά πυκνά οργανώνει, σε βάρος των άθλιων οικονομικών του Δήμου.
Οχυρώνεται πίσω από την «καταγγελτικότητα» κάθε ενέργειας ελέγχου, ότι δήθεν καλούνται οι εισαγγελείς και φαλκιδεύεται η δημοκρατική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

Κροκοδείλια δάκρυα και αισχρή προβοκάτσια.

Εφόσον ο ίδιος αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα-που όφειλε ως δημόσιος λειτουργός να προστατεύει- δεν μένει κανείς άλλος δρόμος από το να ενημερωθούν και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και το κόμμα που τον στήριξε με χρίσμα, για τα πραγματικά του πεπραγμένα.

Ο καιρός που οι «Μαυρογυαλούροι» παραμύθιαζαν τον κόσμο ανέξοδα, πέρασε ανεπιστρεπτί. Η Δημοκρατία απαιτεί ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και οι εχθροί της διαφάνειας είναι ή γίνονται εχθροί της Δημοκρατίας και του πολιτικού μας συστήματος, κ. Δήμαρχε.
Οι πολίτες θα πληροφορηθούν την αλήθεια και η Δημοκρατική λειτουργία θα εξελιχθεί κ. Δήμαρχε όσο και αν σας πανικοβάλει αυτό!