Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ "Ε" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ;

Απορία και έκπληξη δημιουργεί η σπουδή με την οποία ο Δήμαρχος Σαράντης "απαντά" στην "Ελευθεροτυπία" στο δημοσίευμά της -στις 19/5/2009- για τον προαστιακό!
Διαβάσαμε το δημοσίευμα και δεν υπήρχε καμία αιχμή ή υπερβολή κατά του Δήμου Αγίων Αναργύρων.
Αναφέρεται μόνο στο "περίφημο" μνημόνιο που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος ότι υπέγραψε με τον ΟΣΕ και τον τότε υπουργό Χατζηδάκη.
Η ύπαρξή του και οι προβλέψεις του είναι όπως τα λέει η εφημερίδα.
Γιατί τότε ο Δήμαρχος αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει;
Μία εκδοχή είναι το μνημόνιο να υποκρύπτει περίεργες "ατραπούς" που ναι μεν γνώριζε ο ίδιος αλλά δεν ήταν ανάγκη να το μάθουν οι πολίτες και άλλοι αρμόδιοι.
Μία άλλη εκδοχή είναι να "πιάστηκε" κοτσύφι από τους "αετούς" της ΕΡΓΟΣΕ.
Τότε σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν κατάλαβε τίποτε από τις μεθοδεύσεις της εταιρείας από την εποχή που ως πρόεδρος του Δ.Σ παρουσίαζε με … καμάρι το έργο του προαστιακού σε ειδική εκδήλωση απέναντι από το 301 Ε.Β ( το 1999 αν η μνήμη μας δεν μας απατά).
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατάφερε να καταγραφεί ως μέρος του προβλήματος των παραβάσεων του έργου του προαστιακού, όπως πολύ καθαρά παρουσιάζει η "Ε".
Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο σημερινός Δήμαρχος υπήρξε από τους πρώτους που έσπευσαν να επικροτήσουν ένα έργο το οποίο (τότε που το πανηγύριζε) ήταν κυριολεκτικά στον αέρα αφού η σύμβαση , όπως γράφει η "Ε" , υπογράφηκε πολλά χρόνια μετά (Απρίλιο του 2005);
Τι φοβήθηκε ή τι ανησύχησε τον Δήμαρχο;
Πάντως , αν γνώριζε τη σαθρότητα πάνω στην οποία "στήθηκε" το έργο και παρόλα αυτά συναίνεσε και στην καταστροφή του Πευκώνα και στην κατασκευή των "μακρών τειχών" και στην υποβάθμιση του κέντρου της πόλης και στην αγορά χώρου στα όρια του Πευκώνα (αγορά έκανε ο ΟΣΕ από το 301 Ε.Β) και σε όλα τα δεινά που εξελίσσονται, τότε εγκλημάτησε σε βάρος της πόλης μας συνειδητά!
Αν δεν γνώριζε και "παραπλανήθηκε" αποδεικνύεται ανίκανος διοικητής, ανεπαρκής για τα συμφέροντα της πόλης, ευκολόπιστος και έτοιμος να θυσιάσει την πόλη για λίγη επικοινωνιακή "δόξα".
Δηλαδή προτιμά να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την εκλογή του και ας "διαλυθεί" η πόλη ακόμα και με "έργα" που στερούνται νομιμότητας και θα μπορούσαν με κατάλληλους χειρισμούς να αποβούν σε όφελος της πόλης μας, ιδιαίτερα μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ που απέρριπτε την επιφανειακή διέλευση των συρμών στην υποβαθμισμένη περιοχή μας.
Αν οι δήμαρχοι είχαν τη "λεβεντιά" να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις της ΕΡΓΟΣΕ και να συνεργαστούν με τους συμπολίτες τους, τότε η μορφή της πόλης μας θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη και πολλά από τα σημαντικά μας προβλήματα θα είχαν ήδη επιλυθεί.