Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Ένα βήμα μπροστά μπορεί να πάει ο δήμος μας με το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» που θα βοηθήσει την εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 10% έως και 40%.
Η χρηματοδότηση σε ποσοστό 70%, αφορά τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 30% αφορά ίδια κεφάλαια των δήμων.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι ο δήμος Αγίων Αναργύρων είναι από τους πρωτοπόρους της λεγόμενης «πράσινης» ενέργειας αφού εδώ και χρόνια λειτουργεί ανάλογο πρόγραμμα μέσω του ΚΕΚ αλλά σπάνια έχει αξιοποιηθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγίων Αναργύρων υλοποιείται πρόγραμμα συνεχιζόμενης κατάρτισης με γενικό τίτλο: «Συστήματα Αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω τμήματα:
«Εγκαταστάσεις Ανεμογεννητριών και Αιολικών Πάρκων», «Εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων», «Ηλιακά Συστήματα Θέρμανσης – Ψύξης» και «Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου».
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος.
Επίσης, οι σπουδαστές ασκούνται σε λογισμικά πακέτα υπολογισμού και προσομοίωσης εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εργαστηριακές ασκήσεις και επισκέψεις αντίστοιχους βιομηχανικούς χώρους

Έχει χρέος λοιπόν η δημοτική αρχή να μπορέσει μαζί με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις και τις μελέτες του ΚΕΚ Αγίων Αναργύρων.

Να το ενισχύσει οικονομικά, να στηρίξει τους ανθρώπους που ασχολούνται και να σχεδιάσει την ηλεκτροδότηση δημοτικών κτιρίων,πλατείες,κεντρικών οδών και άλλων κοινόχρηστων χώρων.
Επίσης με την κατάλληλη οργάνωση μπορεί να καταφέρει και την ηλεκτροδότηση του Πάρκου με τέτοιο τρόπο που περιβάλλον και άνθρωπος θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.