Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ...ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Η Φιλαρμονική στο δήμο των Αγίων Αναργύρων κλείνει 50 χρόνια ζωής και αποτελεί για την πόλη και τους κατοίκους της ένα πραγματικό κόσμημα.
Μπορεί η Φιλαρμονική να γιορτάζει δυστυχώς όμως δεν γιορτάζουν οι μουσικοί και τα παιδιά που την αποτελούν ή καλύτερα όσοι της έχουν απομείνει.
Οι συνθήκες που δουλεύουν είναι τραγικές αφού στην ουσία δεν υπάρχει επαρκής θέρμανση για το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι δεν υπάρχει η ανάλογη δροσιά ενώ το κτίριο που τους στεγάζει βρίσκεται σε κακή κατάσταση κυρίως από την υγρασία που έχει δημιουργήσει σοβαρές ζημιές.
Τα εναπομείναντα παιδιά δεν βρίσκουν το ανάλογο κουράγιο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των δασκάλων τους σε σημείο μέσα σε λίγα χρόνια τα μισά να έχουν εγκαταλείψει οριστικά την Φιλαρμονική.
Οι στολές και τα όργανα έχουν να ανανεωθούν πολλά χρόνια και τα παιδιά καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για να αντεπεξέλθουν στις λιτανείες,στις παρελάσεις και όπου αλλού τους καλεί η δημοτική αρχή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Επίσης υπάρχει και το πρόβλημα με τις συμβάσεις όσων ασχολούνται πολλά χρόνια με την Φιλαρμονική και με την ανασφάλεια να επιδεινώνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα.
Είναι η ώρα πλέον για την δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον σύλλογο φίλων της Φιλαρμονικής να δώσουν πραγματικές και άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα από τα πιο ιστορικά κομμάτια του δήμου.