Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ «ΦΩΝΗ» ΤΩΝ BLOGGERS.

Κατηγορούνται από «κάποιους», όχι ασφαλώς άδολα, οι bloggers που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και κάνουν κριτική στη Δημοτική Αρχή.
Μάλιστα όχι με υβριστική η προβοκατόρικη τακτική αλλά ευθέως και τεκμηριωμένα. Όλως τυχαίως, blogs που καταφεύγουν σε «κιτρινίλα» και υβρεολογία ούτε κατηγορούνται ούτε αποδοκιμάζονται από τη Δημοτική Αρχή που συχνά –πυκνά τους αποκαλεί ΟΛΟΥΣ «κουκουλοφόρους.
Ωστόσο πολλά από τα επώνυμα blogs αποδίδουν σε προσκείμενα πρόσωπα –προς τον Δήμαρχο- τα υβριστικά blogs, που φαίνονται να αγωνίζονται απεγνωσμένα, για την κατασυκοφάντηση των υπολοίπων και διά του τρόπου αυτού, στην απαξίωση του σοβαρού «διαλόγου» που ήδη διεξάγουν, όσα δεν εξαντλούνται σε αισχρή συμπεριφορά και αμετροεπή προκλητικότητα.
Εμείς, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αφουγκραζόμαστε την φωνή των bloggers, που παρουσιάζονται με σοβαρότητα και τεκμηρίωση. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας σε αυτό που αποδέχεται όλη η κοινωνία σήμερα.
Έχουμε και μέτρο και λογική να διακρίνουμε τη σοβαρότητα και τη γελοιότητα.
Γιαυτά τα σοβαρά blogs, επώνυμα και ανώνυμα θα μιλήσουμε.
Θετική απήχηση βρίσκουν σε εμάς και σημαντικά συμβάλουν στην οριοθέτηση των επιλογών μας και των επίκαιρων θεμάτων της πόλης μας, που βοηθούν ειλικρινά όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτά, ώστε να μην κρύβονται τα αληθινά και άμεσα προβλήματα κάτω από το «χαλί» των δήθεν «πολιτιστικών εκδηλώσεων» και των «ιλλουστρασιόν» φυλλαδίων μιάς πολυέξοδης και αδιέξοδης προπαγάνδας που ούτε επιλύει ούτε επιτρέπει να αναδεικνύονται τα ουσιαστικά προβλήματα.
Διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αναδειχθεί θέματα που προκαλούν την προσοχή κάθε ενεργού Δημότη (έχουμε πολλές επισημάνσεις) και απαιτούν και την ενασχόληση της Παράταξής μας με τα θέματα αυτά.
Για παράδειγμα, έχουν αναδειχθεί εσχάτως τα ζητήματα των:
1. Μελέτη- κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού με κόστος διπλάσιο από εκείνο με το οποίο γειτονικός Δήμος κατασκευάζει της ίδιας δυναμικότητας ΙΔΙΟ έργο. Σαφώς και δικαιούται το ενδιαφέρον μας και μάλιστα υπό το καθεστώς συνεχών δανείων και χρεών που σωρεύει σε βάρος του Δήμου και των δημοτών , η Διοίκηση Σαράντη.
2.
Δαπανηρά εγκαίνια επί εγκαινίων με στόχο την συνεχή προβολή του ανύπαρκτου Δημοτικού έργου και του έργου που προγραμμάτισαν και έθεσαν υπό υλοποίηση προηγούμενες Διοικήσεις επί των οποίων βυσσοδόμησε ο σημερινός Δήμαρχος.
3. Δαπανηρότατες «καμπάνιες» και «πολιτιστικές εκδηλώσεις» για τον ίδιο λόγο παρά τα άθλια οικονομικά του Δήμου.
4.
Ψευδή και «τερατώδη» στοιχεία στην κατάθεση προϋπολογισμού , που φαίνεται ότι προοιωνίζεται τη συνέχιση της πρακτικής υπερχρέωσης του Δήμου , με πρόσχημα δαπάνες που «νομιμοποιούνται», μέσα από αμαρτωλά συστήματα (μελετοκατασκευές).
Δεν πρόκειται να κλείσουμε τα μάτια σε αυτά που επισημαίνουν οι συμπολίτες μας.
Έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε και θα το πράξουμε, διασφαλίζοντας το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη και αδέσμευτη έκφραση, εφόσον δεν καταφεύγει σε κραυγές και προσωπικές ύβρεις , προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και την σπίλωση ατόμων για τα οποία το «σύστημα Σαράντη» εκφράζει μία απέχθεια, ίσως διότι δεν κατάφερε να τους «αιχμαλωτίσει».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ