Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

"ΜΙA ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥΣ"

"Αποφάσισα να στείλω αυτό το mail μιας και η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη. Φαντασθείτε να κατοικείτε κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο
Πολύ κοντά.
Nα ακούτε, έντονα, τον θόρυβο από τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτόν, να αντιμετωπίζετε την εκπομπή των καυσαερίων, να βλέπετε από το υπνοδωμάτιό σας τα φώτα των διερχόμενων οχημάτων αλλά και τον ίδιο τον φωτισμό του δρόμου.
Προσθέστε, τώρα, ότι ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος αποτελεί συνέχεια μιας εκ των δύο βασικών εθνικών οδών της χώρας και υπολογίστε ότι θα χρησιμοποιείται, σε ημερήσια βάση, από τουλάχιστον 200.000 αυτοκίνητα ανά κατεύθυνση.
Αναρωτηθείτε, τέλος, εάν θα δεχόσασταν να κατοικίσετε σε ένα διαμέρισμα δίπλα στον δρόμο αυτό, ακόμα και εάν σας το χάριζαν.
Tο παραπάνω δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Eίναι η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή της Ανακασας και όχι μόνο που έχουν την ατυχία να έχουν σπίτια ακριβώς δίπλα στον Kηφισό. - Hχορρύπανση.
Είναι πολύ άσχημο να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας κλεισμένα μέσα στο σπίτι και για δροσιά να έχουμε τα μηχανήματα ψύξης- Ατμοσφαιρική ρύπανση.
H προφανής επίδραση των εκατοντάδων χιλιάδων διερχόμενων αυτοκινήτων δεν αμφισβητείται
Αλήθειά τι κάνει ο δήμος για αυτό. Αλλά και εσείς τι κάνετε για να βελτιωθεί επιτέλους αυτή η κατάσταση.
Πότε επιτέλους θα νιώσουμε και εμείς άνθρωποι.
Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσει κάποιος αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη ώστε επιτέλους να νιώθουμε και εμείς άνθρωποι".

Κώστας Κουριδάκης