Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Θλιβερή επιβεβαίωση όσων λέγαμε από τον Δεκέμβριο του 2008 ,αποτελούν οι εξελίξεις που αφορούν στο αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας, γνωστό ως '"Βούκινο" ή "Πλατεία".
Συγκεκριμένα, σε φύλλο της εφημερίδας μας "Νέα Εποχή" (Νοέμβριος 2008) αναδημοσιεύαμε σχόλια από την εφημερίδα "Το Παρόν" της Κυριακής 21-9-08 , το οποίο είχε ως εξής:

"Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στους Αγίους Αναργύρους με τη διαχείριση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Τα διορισμένα στελέχη της διοίκησης Σαράντη κατόρθωσαν να βουλιάξουν στην οικονομική διαχείριση το δημοτικό αναψυκτήριο γα το 2007, με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Η αποτυχία είναι τόσο μεγάλη , που ο δήμαρχος σκέφτεται να ξηλώσει κάποιους συνεργάτες του άμεσα, αφού διαπιστώνει ότι η φθορά είναι τεράστια και για τον ίδιο".
Αυτή την αποτυχία, δηλαδή την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει κερδοφόρα το προνομιούχο αναψυκτήριο, ο κ. Σαράντης την "αντιμετώπισε" με τον εύκολο τρόπο. Ξεπουλάει το αναψυκτήριο μέσω των "γνωστών μεθόδων" ιδιωτικοποίησης, όπως ακριβώς έκαναν και με το άλλο αναψυκτήριο στην πλατεία "Α.Βελουχιώτη".
Εκεί που ο τοπικός εκδότης που στηρίζει μέσω της εφημερίδας του την Δημοτική Αρχή, έστησε τη δική του επιχείρηση.
Το δυστύχημα για τον Δήμο μας είναι ότι η εμπειρία από τέτοιες "δραστηριότητες" της Δημοτικής Αρχής, συνοδεύεται , κατά περίεργο τρόπο, με οικονομικές απώλειες για το Δήμο μας , αφού συνήθως οι "επενδυτές φεσώνουν" το Δήμο αρνούμενοι να πληρώσουν τις οφειλές τους σε ενοίκια.
Πριν λοιπόν αποφασιστεί η ενοικίαση του αναψυκτηρίου της Κεντρικής Πλατείας, θα ήταν απαραίτητο κ . Δήμαρχε να ανακοινώσετε στους Δημότες μας , αν και πόσα ενοίκια οφείλουν οι πιο πάνω "επενδυτές" στο Δήμο και ποιες ενέργειες έχετε ήδη κάνει προκειμένου να εισπράξει ο Δήμος τα δικαιώματά του.
Επίσηςτίθεται και το ερώτημα ,τι θα συμβεί με το προς "ενοικίαση" αναψυκτήριο αν ξαναπέσουμε σε αφερέγγυο ενοικιαστή.
Σε κάθε περίπτωση οφείλετε να ανακοινώσετε στους συμπολίτες μας , τα στοιχεία της διαχείρισης των άλλων αναψυκτηρίων και τον τρόπο με τον οποίο, μέχρι στιγμής, υπερασπιστήκατε τα συμφέροντα του Δήμου.