Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


Άκαιρη και άνευ ουσίας είναι η πρόταση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο εκδότης της εφημερίδας «Ενεργός Πολίτης» κος Μπολώτας για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε να απομακρυνθεί το στρατόπεδο 301 Ε.Β. από την πόλη των Αγίων Αναργύρων
Οι φιλότιμες προσπάθειες του εκδότη της εφημερίδας για το συγκεκριμένο θέμα είναι αίτημα καθολικό όλων των δημοτών και φυσικά όλων των παρατάξεων εδώ και δεκαετίες με κορυφαία στιγμή την απεργία πείνας του αείμνηστου δημάρχου Σπύρου Αποστόλου και την συμβολική περικύκλωση του από χιλιάδες κατοίκους.
Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" Σταύρος Νικητόπουλος αλλά και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις δεν συντρέχει λόγος δημοψηφίσματος αφού ούτε διχογνωμία υπάρχει στους δημότες ,ούτε υπάρχει ομάδα πολιτών έστω και μικρή, που να διαφωνεί με την απομάκρυνση του στρατοπέδου.
Το βάρος πλέον πέφτει στην δημοτική αρχή που οφείλει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα οδηγήσουν την κυβέρνηση στην άμεση απομάκρυνση του στρατοπέδου και στην απόδοση των ελεύθερων χώρων στο δήμο καθώς και στην εμπόδιση δημιουργίας της 5ης γραμμής.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρνητική εντύπωση έκανε στο δημοτικό συμβούλιο η καταγγελία του πρώην δημάρχου κου Τρίγκα για τηλεφωνικές πιέσεις που δέχτηκε από τον εκδότη του «Ενεργού Πολίτη» να ψηφίσει θετικά τόσο το μνημόνιο όσο και την πρόταση του δημοψηφίσματος κάτι που όμως αρνήθηκε επίμονα ότι συνέβη ο κος Μπολώτας.