Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι αμοιβές των στελεχών της δημοτικής αρχής που τοποθετήθηκαν στα Νομικά Πρόσωπα ήταν το θέμα συζήτησης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Το ποσό που τελικά ενεκρίθη για τον Πρόεδρο φτάνει στα 800 ευρώ και περίπου το μισά θα είναι η αμοιβή για τον Αντιπρόεδρο.
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει βάναυσα τους πολίτες αλλά και η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι σε άσχημη επίπεδο νομίζουμε ότι είναι τουλάχιστον υπερβολή να πληρωθούν στελέχη της διοίκησης μηνιαίως με τα παραπάνω ποσά.
Ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης έλεγε το 2007 για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «εμείς πρώτοι πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα» σχετικά με τη απόφαση εκείνης της περιόδου να μην υπάρχουν μισθοί για τις θέσεις Πρόεδρου και Αντιπροέδρου στα Νομικά Πρόσωπα.
Μάλιστα η τοπική εφημερίδα «Ανένταχτος Δημότης» τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους σχολίαζε θετικά την πρωτοβουλία του Δημάρχου να μην παίρνουν χρήματα όσοι κατέχουν θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα.
Ρωτάμε λοιπόν τι ήταν αυτό που άλλαξε και τώρα η δημοτική αρχή θέλει να κάνει έμμισθες τις θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα;
Επίσης ρωτάμε τη δημοτική αρχή γιατί δεν υλοποιεί την απόφαση του Δ. Σ. να πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Τελικά υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;