Η Γαλλία ταρακουνά το κατεστημένο των Φαρμακευτικών Εταιρειών στην Ευρώπη με την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche & Pharma στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2009 διότι έχει αποκαλυφτεί το μέγεθος αυτής της νέας τακτικής, που θέλει νέους πελάτες, που να νομίζουν ότι κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα κατηγορώντας τις 3 εταιρίες ότι σπέρνουν σκόπιμα τον πανικό και πως σκόπιμα σε εργαστήρια δημιούργησαν τον εν λόγω ιό καθώς και οι Γαλλικές αρχές ασκούν δριμύ κατηγορώ ως προς την σκόπιμη απελευθέρωσή του στον αέρα με έναν και μοναδικό σκοπό το κέρδος.
Επίσης, εξετάζονται ταυτόχρονα σοβαρές και βάσιμες καταγγελίες από δικηγόρους του United States Department of Justice καθώς και γιατρών και επιστημονικού προσωπικού του American Medical Association η εμπλοκή στην όλη υπόθεση της γρίπης των χοίρων, δίκτυο καναλιών και επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίες όπως υποστηρίζεται χορήγησαν ή αλληλοχορηγήθηκαν με φαρμακευτικές εταιρίες έτσι ώστε να πάρει το θέμα διαστάσεις διεθνούς εμβέλειας.
Η υπόθεση αναλαμβάνει ακόμα πιο διεθνή χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει την εταιρία Baxter επίσης στο διεθνές δικαστήριο διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο εκτός από ένα περιστατικό οφείλονται στο γεγονός τ' ότι τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009
- εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγματα από ανθρώπινους ιούς - τον ιό του SARS, ιός των πουλερικών και ιός των χοίρων.
Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την γρίπη απάτη είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό. Απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την εν λόγω γρίπη.
«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»
Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική Σύνοδος για την γρίπη με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων και αντιικών φαρμάκων.
Μεταξύ αυτών και η Roche. Εκεί από τα χείλη του γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοινώθηκε επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε πότε αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται να πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον μία συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο».
Επίσης είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται, διότι θωρακίζει τον οργανισμό και σαν ψυχολογική συνήθεια».
Δηλαδή το κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης αν και δεν βοηθά ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo-ψευδοφάρμακο δηλαδή!
Όμως ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο «Αν υπάρχει μία χρονιά που το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνίσταται είναι ιδιαίτερα εκείνη κατά την οποία υπάρχει φόβος πανδημίας. Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να επανασυνδυαστεί με την εμβολιαστική ρίζα κτώντας τα αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας πραγματικός κυκλώνας στα κύτταρά του.
Ένας κανόνας που υπάρχει σε περίπτωση πανδημίας είναι, ότι ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική πολύ επικίνδυνη».
Δηλαδή αν κατά την προδρομική περίοδο μίας ασθένειας γίνει εμβολιασμός (χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3 μήνες χωρίς να εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα), τότε όπως λέει και ο Μπούργκιο, τα αποτελέσματα είναι βαριές και ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος.
Πληροφοριακά για τους γονείς, που δέχονται τόσο απρόσκοπτα να εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή τον εαυτό τους, κάθε φορά πριν το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να προσεύχονται.... Αυτό διότι ο εμβολιασμός ενδέχεται να συμπέσει μέσα στην προδρομική περίοδο της ασθένειας.
Η στρατηγική του marketing των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέον σαν στόχο της τους υγιείς ανθρώπους, όσοι λίγοι έχουν πλέον απομείνει.
Και φυσικά τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' το να διευρύνουν την πελατεία των Φαρμακοβιομηχανιών δημιουργώντας νέους πελάτες - αρρώστους στην «Επιχείρηση Ασθένεια».
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=01/11/2009&id=97348
Στα ψηλά το πέρασε η Ελευθεροτυπία το άρθρο αυτό και ας συνεργάζεται με τη Le Monde. Τώρα όμως που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ έβγαλε μια αναφορά απλή όπως θα δείτε στο λινκ.
Το κύριο συμπέρασμα δεν είναι μόνο οι ιστορίες άπατης που αποκαλύπτονται.
Το αίτιο σε όλη αυτή την ιστορία είναι το ότι δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε χρηματοοικονομικά κριτήρια στις φαρμακευτικές εταιρίες.
Δεν είναι coca-cola το φάρμακο για να θέλουμε ανάπτυξη των πωλήσεων και ανάπτυξη αγοράς τόσο απλά.Αποστολή των εταιριών πρέπει να είναι η θεραπεία και όχι οι πωλήσεις φαρμάκων. Μόνο με ψυχρά χρηματοοικονομικά δεδομένα θα επιδιώκαμε να "ασθενοποιήσουμε" τους υγιείς και όχι να υγιαίνουμε τους ασθενείς για να πιάσουμε στόχους.
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
«Πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
Ασαφής παραμένει ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει παγκοσμίως από τον ιό της γρίπης, αλλά και όσων έχουν πεθάνει εξαιτίας του.
Σύμφωνα, ωστόσο, με εκτιμήσεις του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων στις ΗΠΑ (Centre for Disease Control and Prevention), μέχρι στιγμής έχουν ασθενήσει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ ανεξάρτητοι ερευνητές ανεβάζουν τον αριθμό στα 5 εκατομμύρια.
Η γιατρός του αμερικανικού κέντρου Anne Schuchat επισήμανε πως «αρκετοί που νόσησαν, αλλά είχαν ελαφριά συμπτώματα, δεν πήγαν σε νοσοκομείο, οπότε δεν έχει εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για τον συγκεκριμένο ιό ή όχι».
*Το ίδιο θολή εμφανίζεται και η εικόνα για τους θανάτους που αποδίδονται στον Η1Ν1. Στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί 5.400 επιβεβαιωμένοι θάνατοι σε 160 χώρες. Ποιος μπορεί, όμως, να μιλήσει με ακρίβεια όταν σύμφωνα με τους ειδικούς «ο ιός σκοτώνει με διάφορους τρόπους, όπως πνευμονία, καρδιακή ανακοπή κ.λ.π.».
Σύμφωνα με τη στατιστική του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, πάνω από τους μισούς ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία των ΗΠΑ εξαιτίας της νόσου και περίπου το ένα τέταρτο των ασθενών που κατέληξαν από τον ιό της γρίπης των χοίρων είναι παιδιά και ενήλικες κάτω των 25 ετών.
Επιφυλακτικότητα με το εμβόλιο
Στο μεταξύ, σε διάφορες χώρες του κόσμου ομάδες ακαδημαϊκών και πανεπιστημιακών, όπως για παράδειγμα στον Καναδά, έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου ώστε να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, καθώς διαπιστώνεται έντονη επιφυλακτικότητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις το 1/3 των Καναδών έχουν δηλώσει πως θα πάρουν το νέο εμβόλιο.
Ακόμη και σε κατάσταση πανδημίας, ο κόσμος είναι περισσότερο επιφυλακτικός από ποτέ. Καθημερινά στον διεθνή τύπο βλέπουν το φως της δημοσιότητας αντίθετες απόψεις που αν δεν πείθουν, τουλάχιστον υποψιάζουν αφενός για τα οφέλη του νέου εμβολίου και αφετέρου για το μηχανισμό marketing των περισσότερων φαρμακοβιομηχανιών.
*Στις περισσότερες χώρες διεξάγονται δημοσκοπήσεις με θέμα τη λήψη ή όχι του εμβολίου. Στις ΗΠΑ, το ένα τρίτο των πολιτών δηλώνει ότι δεν θέλει να εμβολιαστούν τα παιδιά του.
Πρόσφατα, συντάκτες της εφημερίδας «Le Monde diplomatique» θύμισαν κάποια λόγια που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Πανευρωπαϊκής Ιατρικής Συνόδου στη Μάλτα, με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων και αντιικών φαρμάκων, τον Σεπτέμβριο του 2005.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τότε «ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζουμε το πότε, αλλά αναμένεται να εκδηλωθεί μία πανδημία γρίπης.
Λείπει μόνον μια συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο».
Κατά τη διάρκεια εκείνης της Συνόδου έχει καταγραφεί το περίφημο:
«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»!
*Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει και η κίνηση της Γαλλίας να παραπέμψει τρεις φαρμακοβιομηχανίες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Monde», «έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος αυτής της νέας τακτικής που θέλει νέους πελάτες που να νομίζουν ότι κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα».