Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ « ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ» ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που στη ζωή μας μπήκε η «θρησκεία» της ελεύθερης αγοράς, στην οποία προσέτρεξαν αρκετοί από τους πολιτικούς μας, να λάβουν τα «νάματα» της «νέας πίστης» και να τα … μεταλαμπαδεύσουν σε μας τους άχαρους κομπάρσους της φανταχτερής παρουσίας τους. Εδώ και χρόνια, αξιωματούχοι των Βρυξελλών και των εθνικών κρατών, μας πιπιλίζουν ασταμάτητα το μυαλό με την δήθεν ανάπτυξη και τη «νέα οικονομία» που θα μας φέρουν καλύτερες μέρες. Μας βομβαρδίζουν με υποσχέσεις για ένα μέλλον –αορίστως- καλύτερο και μια ισχυρή οικονομία που θα αναδειχθεί με τη μαγική συνταγή των αγορών.

Όμως βλέπουμε καθημερινά ότι, οι απαιτήσεις αυτής της αγοράς, καταγράφει κέρδη για τους ελάχιστους και βυθίζει στον αφανισμό τους πάρα πολλούς εργαζόμενους και επαγγελματίες. Κι ακόμα δεν κορέστηκε.
Ζητούν και άλλες θυσίες. Ζητούν και άλλο αίμα.
Ζητούν να εξαφανιστούμε οι πολλοί για να μην ενοχλούμε την ραστώνη της απόλαυσης τους.
Να μείνουν αν είναι δυνατόν , μόνο οι απαραίτητοι για να τους υπηρετούν.
Οι πολιτικοί μας ταγοί , δείχνουν πλήρως εναρμονισμένοι στα νέα δόγματα. Επιβάλουν τις θυσίες στους Λαούς-και αυτοί για το καλό μας- χωρίς να διανοούνται να σταθούν απέναντι στις διαταγές των αγορών , στις οποίες εκχωρήθηκαν, έσκυβαν το κεφάλι και έδωσαν κ… Λεονταρίζουν σε βάρος των υπηκόων τους και ξεσπαθώνουν ανακοινώνοντας μέτρα υποταγής των πάντων στα κελεύσματα εκείνων που οι ίδιοι αποκαλούν «κερδοσκόπους» και μάλιστα αδίστακτους. Σκιαμαχούν με τα δεινά της οικονομίας καίγοντας λιβανωτούς και ικετεύοντας τη σωτηρία από τα χρηματιστήρια και τα αφεντικά των αγορών που μας οδήγησαν εδώ!
Όμως καλά κάνουν!
Αφού εμείς οι πολίτες καταντήσαμε «καταναλωτές» και εργαλεία των αγορών, καλά κάνουν. Οι Γερμανοί πολίτες – με παράδοση στην αποδοχή και της πιο άθλιας προπαγάνδας- δημοσκοπούνται λάβροι κατά των Ελλήνων. Οι Γάλλοι , οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, δέχονται αδιαμαρτύρητα τις προστυχιές των «βορείων», που τους αποκαλούν, μαζί με εμάς τους Έλληνες, εξευτελιστικά «PINGS» .
Καμιά αντίδραση από τους… «πολίτες» για τον εξευτελισμό, καμιά εθνική υπερηφάνεια, καμιά διαδήλωση εναντίον των αλητών που τα αρπάζουν από τον «νότο» που υπονόμευσαν με την περίφημη «Ευρωπαϊκή τους Ένωση»!
Αντί οι Λαοί να εξεγερθούν εναντίον αυτής της αισχρής «ιντελικάντσιας» της διεθνούς μαφίας των αγορών, σκύβουν το κεφάλι στις ύβρεις και προχωρούν βαθύτερα στο χάος , ελπίζοντας στα χαμένα να μας λυπηθούν! Αλλά για ποιους Λαούς μιλάμε; Γίναμε «καταναλωτές»!
Κάτι σαν τα βόδια, τα υποζύγια και τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν, χωρίς να προβληματίζονται ούτε ποιος θα πληρώσει ούτε ότι το αύριο τους είναι το σφαγείο ή το διαλυτήριο.
Γι αυτό και οι επιλογές μας μας οδηγούν σε συνεχείς αποτυχίες. Γιατί δεν αποφασίζουμε να αντιδράσουμε ως πολίτες – άνθρωποι αλλά δρούμε ως καματερά του εκάστοτε μηχανισμού που μας διαφεντεύει. Αν αποφασίσουμε να ζήσουμε ως άνθρωποι, πολλά από τις σημερινές μας «κατάρες» θα γίνουν ευχές. Για μας και τα παιδιά μας.