Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΑΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου , ποια σχέση έχει άραγε με την δεινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Τι μπορούμε να απολογηθούμε έντιμα στην ιστορία και τα παιδιά μας, για ετούτη την επέτειο!
Ποια τιμή αποδώσαμε και αποδίδουμε στα παιδιά που τη νύχτα των τανκς έδωσαν την ζωή τους άθυρμα στην εξουσία.
Πόσα λόγια και πόσα δοξαστικά ακούστηκαν από όλους εμάς και κύρια από τους ταγούς μας, που λεηλατήσαμε ασέβαστα και λεηλάτησαν, την ελπίδα τους και τη θυσία τους; Και πόσο μια τέτοια παραδοχή, που κάνουμε –όσοι κάνουμε- με συντριβή, μπορεί να δώσει άλλοθι στην γεμάτη υποκρισία και δουλικότητα ζωή μας!
Τι ακριβώς κάνουμε όλο τον άλλο χρόνο και όλα τα χρόνια από τότε , από το να σκυλεύουμε τη μνήμη που μας προκαλεί και μας αποκαλύπτει γυμνούς, υποκριτές που ασελγούμε με επιμονή στα χρόνια εκείνα που δεν μας αξίζουν.
Γιατί αν μας άξιζαν, θα είχαμε δωρεάν παιδεία, θα είχαμε επαρκές ψωμί και δουλειές, θα είχαμε ελευθερωθεί από τους αγάδες και δερβέναγες που κουμαντάρουν κατά γκρεμού τις ζωές μας.
Σχωρέστε με αδέλφια! Δεν μπορώ να υποκριθώ μαζί με τους «αγωνιστές» του σήμερα, ότι θα σας τιμήσω περπατώντας μαζί τους κάμποσες εκατοντάδες μέτρα, για να συνεχίσω να ξεκοκαλίζω μαζί με δαύτους , όποιο κομμάτι της πατρίδας μας μπορέσω.
Αφήστε με να κλάψω, εκεί στην πόρτα μόνος και απηυδισμένος για την προδοσία που συνεχίζουμε.
Μπας και μπορέσω να συμμαζέψω το κρίμα που σας φορτώνουμε κάθε χρόνο και κάθε μέρα.
Όχι δεν μπορώ να πλύνω τις αμαρτίες μας απέναντί σας.
Να σβήσω την προδοσία στα συνθήματά σας.
Να προσποιηθώ ότι γιορτάζω σήμερα. Δεν τολμώ να βγω μαζί τους στους δρόμους που περπατήσατε και σεις , αφήνοντας βαφή από το αίμα σας.
Γιατί φοβάμαι μην το αίμα σας στοιχειώσει και η προδομένη σας ελπίδα γυρέψει δίκιο.
Και τότε τι θα απολογηθώ;
Για μένα κάθε χρόνο που σας γιορτάζουν, εδώ και κάμποσα χρόνια, νοιώθω να σφίγγεται το στομάχι μου, σαν μια απ’ τις γροθιές σας που σηκώνατε να θέλει να με συνεφέρει.
Όμως εγώ αλλοπαρμένος είμαι και σας βλέπω κάθε που περνώ απ’ το πολυτεχνείο και ας μη γιορτάζετε. Τι θέλω εγώ με τους πετυχημένους , τους δοξασμένους και τους τιμημένους που έτρεξαν και άρπαξαν αξιώματα και δόξες , σ’ ένα τραπέζι που έστρωσε η δική σας θυσία;
Εγώ να κλάψω θέλω πάλι απόψε.
Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Να κλάψω σήμερα για σας και μόνο. Γιατί όλες τις άλλες μέρες κλαίω για μας, για όπως καταντήσαμε.
Ας είναι αιώνια η μνήμη σας.
Ας σταματήσουν να τσαλαπατούν τη μνήμη σας και τα άνθη που νεολαίοι άβγαλτοι ακόμα σας προσφέρουν μέχρι να γίνουν οι επόμενοι που με αξιώματα θα σας δοξάζουν.
Ψωμί , Παιδεία, Ελευθερία ζητούσατε. Ακόμα δεν την είδαμε κι ότι είδαμε καρικατούρα ήταν.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Αυτή η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , από τον πρώτο χρόνο της παρούσας διοίκησης του Δήμου, αφέθηκε να ξεθυμάνει από τις επιλογές φιέστας του δημάρχου μας. Αντί να φροντίσουμε να δημιουργηθεί σταθερό μέτωπο που θα καλεί και θα προκαλεί για λύση, σταθερά και συνεχώς, επελέγη η «επικοινωνιακή» τακτική του «μόνος σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα».
Όμως αυτό είναι ένας επικίνδυνος τρόπος για να χάνονται ετκαιρίες για συμμαχίες, όταν τα ζητήματα δεν μας απασχολούν ουσιαστικά αλλά μόνο ευκαιριακά και «επικοινωνιακά».
Καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τη Δημοτική Αρχή, να ξαναπιάσουμε το νήμα αυτής της απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών- Πειραιώς , για να επαναφέρουμε το θέμα , μάλιστα υπό νέα Κυβέρνηση και να κάνουμε τα επόμενα βήματα που επιβάλλονται. Να μη συνεχίσουμε απαθείς να χάνουμε ευκαιρίες.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 125-127
Τ.Κ. : 115 24
Τηλ.: 210 6915687
Συνεδρίαση 6η

ΑΠΟΦΑΣΗ υπ΄ αριθ. 15/2007
Στην Αθήνα, σήμερα 11/06/2007, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στo ΚΥΒΕ Περιστερίου ( Εθνάρχου Μακαρίου 1 – Περιστέρι ), συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, που κοινοποιήθηκε νόμιμα την 04/06/2007.

ΘΕΜΑ

«Διεκδίκηση και αξιοποίηση από την Αυτοδιοίκηση των στρατοπέδων πρώην ΚΕΒΟΠ (Χαϊδάρι) και Αγίων Αναργύρων ως υπερτοπικών χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού»

Σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών-Πειραιώς ανοίγει το σημαντικό ζήτημα της απόδοσης των στρατοπέδων της Δυτικής Αθήνας στην αυτοδιοίκηση, με στόχο την ανάπλασή τους για το δημόσιο συμφέρον.
Στη συνέχεια παρατίθενται ιστορικά στοιχεία για τα δύο σημαντικότερα στρατόπεδα της περιοχής α. ΚΕΒΟΠ-ΚΕΔ-Χαϊδάρι, στράτοπεδο και β. Αγ. Αναργύρων

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Πρόκειται για έκταση 120 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει πολλά κτίρια (μερικά για κατεδάφιση, άλλα για αξιοποίηση), καθώς και γήπεδο ποδοσφαίρου. Κόβει στην μέση την πόλη, έχοντας “γκετοποιήσει” τα Μυκονιάτικα και την Τούμπα. Στο Στρατόπεδο έχει παραμείνει το ¼ της δραστηριότητάς του, η υπόλοιπη έχει μεταφερθεί σε εργοστάσιο στο Βόλο. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας ζητά ένα τμήμα (το μισό) να του δοθεί για αξιοποίηση. Παλαιότερα είχαν παραχωρηθεί δύο τμήματα του Στρατοπέδου για Σχολεία, ένα στα Μυκονιάτικα και ένα στην Τούμπα. Τώρα τα σχολεία βρίσκονται δίπλα στο Στρατόπεδο. Ο Δήμος το διεκδικεί από το’90 με κινητοποιήσεις. Υπάρχει η μελέτη του Πολυτεχνείου που το προτείνει για Μητροπολιτικό Πάρκο με αξιοποίηση κάποιων κτιρίων του για υπηρεσίες του Δήμου και πολιτιστικές δραστηριότητες. Όλος ο υπόλοιπος χώρος προτείνεται για πράσινο και χώρους ήπιας άθλησης (άλλωστε υπάρχει εκεί και το γήπεδο ποδοσφαίρου). Ο Δήμος έχει επανειλημμένα ζητήσει να δίδεται τουλάχιστον το γήπεδο για χρήση των δημοτών. Ούτε αυτό όμως έχει γίνει δεκτό.

Η πρόταση μας:
Με βασικό στόχο την αντιμετώπιση των ασφυκτικών πλέον περιβαλλοντικών προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας,

Εισηγούμεθα
Να αποφασίσει το Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών- Πειραιώς, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των δήμων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, για την αποτροπή κάθε προσπάθειας πολεοδόμησης των χώρων των στρατοπέδων και την απόδοση τους στην αυτοδιοίκηση για τη διαμόρφωση υπερτοπικών χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, να αποσταλεί η απόφαση σε όλους του αρμόδιους φορείς και να ζητηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των υπεύθυνων Υπουργείων (ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΧΩΔΕ) για την απόδοση των χώρων.»
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των Κομμάτων της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού .

Κατά ψήφισαν οι κκ Η. Νικολόπουλος και ο Κ. Μαρκέτης.


Μετά από διαλογική συζήτηση το σώμα
αποφασίζει κατά πλειοψηφία

1. Να συμπαρασταθεί στον αγώνα των δήμων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, για την αποτροπή κάθε προσπάθειας πολεοδόμησης των χώρων των στρατοπέδων και την απόδοση τους στην αυτοδιοίκηση για τη διαμόρφωση υπερτοπικών χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.
2. Nα αποσταλεί η απόφαση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να απαιτηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τα συναρμόδια Υπουργεία (ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΧΩΔΕ) για την απόδοση των χώρων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΑΦΕΣ ΨΕΜΑΤΩΝ

Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στα Μυκονιάτικα
Ήδη η ανέγερση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η παράδοση του κτιρίου το καλοκαίρι του 2008, με στόχο την λειτουργία του κτιρίου με την έναρξη της νέας περιόδου τον Σεπτέμβριο.

II. Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο χώρο του Υπουργείου Γεωργίας

‘Εχουν ξεκινήσει και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο χώρο του Υπουργείου Γεωργίας ο οποίος προβλέπεται να είναι έτοιμος στις αρχές του 2009 το αργότερο. Με την λειτουργία του νέου μεγάλου και σύγχρονου αυτού σταθμού, στον οποίο θα μετεγκατασταθεί ο 3ος παιδικός σταθμός, αυξάνονται και οι θέσεις φιλοξενούμενων βρεφών στο Δήμο μας. Επιπλέον ο συγκεκριμένος σταθμός θα είναι το πρώτο βιοκλιματικό κτίριο στο Δήμο Αγίων Αναργύρων.

III. Ανέγερση νέου νηπιακού σταθμού στην Ανάκασα

Προγραμματίζεται η μελέτη και ανέγερση νέου μεγάλου νηπιακού σταθμού, δυναμικότητος 150 παιδιών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο (Μεγ. Αλεξάνδρου & Κ. Παλαμά). Ο σταθμός προγραμματίζεται να είναι έτοιμος στο τέλος του 2009 και να παραδοθεί για χρήση. Προγραμματίζεται η μετεγκατάσταση των 1ου (προσωρινά) και 2ου παιδικού σταθμού.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν «κακεντρέχεια» της παράταξής μας. Αποτελούν επίσημες «θέσεις» του δημάρχου κ. Σαράντη, στο site του Δήμου. Δεν οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στα ψέματα; Λέμε λοιπόν και δεχόμαστε προς συζήτηση, οποιαδήποτε τυχόν ένσταση:

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός στα Μυκονιάτικα δεν ήταν « υπό ανέγερση» όταν ανέλαβε ο κ. Σαράντης. Είχε ήδη ανεγερθεί. Το γιατί δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα, είναι κάτι για το οποίο ο δήμαρχος οφείλει να απαντήσει. Πάντως σήμερα (Νοέμβριος του 2009), ο σταθμός δεν λειτουργεί παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος βεβαίωνε (στο site του Δήμου) ότι θα λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο του …2008!!!

· Για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Υπουργείο Γεωργίας.

Και αυτός ο σταθμός παραδόθηκε στο σημερινό Δήμαρχο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σχεδόν ΕΤΟΙΜΟΣ. Ο ίδιος ο κ. Σαράντης προέβλεπε να είναι απολύτως έτοιμος στις αρχές του 2009. Τώρα , στο τέλος του… 2009 ο σταθμός ακόμη δεν έχει παραληφθεί να λειτουργήσει.

· Για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Ανάκασα.

Το 2008, ο κ. δήμαρχος υπόσχονταν ότι θα είναι έτοιμος στο τέλος του 2009. Σήμερα βρισκόμαστε στα τέλη του 2009 και δεν έχει χτιστεί ούτε τούβλο. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ανικανότητας σχεδιασμού και μνημείο ψευδολογίας, πως αλλιώς είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί!

Η δημοτική περίοδος του κ. Σαράντη θα μείνει μνημειώδης για την αυτοδιάψευση των υποσχέσεων που ο ίδιος έδινε όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, έχοντας ήδη αναλάβει την διοίκηση και όταν ο ίδιος είχε την ευθύνη του προγραμματισμού και της υλοποίησης. Δυστυχώς και αυτές οι υποσχέσεις του , που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στο site του Δήμου, παραμένουν υποσχέσεις ή απλώς βεβαιωμένα ψέματα.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΡΗΜΗΝ ΛΑΟΥ…. ΛΕΣ;

Στις 5/11/09 έγινε διαμαρτυρία των κατοίκων στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων.
Αίτημα, η απομάκρυνση από την πλατεία των έργων για εγκατάσταση καφέτηριας από ιδιώτη και η απόδοση του ελεύθερου χώρου της πλατείας στους πολίτες.
Προσπαθούσα να βρω επιχειρήματα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι η συμπολίτες μου κάνουν λάθος, και έκανα σκέψεις.
- Έλα μωρέ τι έχουν με τον ιδιώτη και δεν θέλουν να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του.- Αφού ο δήμος θα έχει έσοδο από το νοίκι, καλά δεν είναι;
- Μια μικρή παρανομιούλα είναι, μήπως άλλοι δεν την έχουν κάνει;
- Είναι ανάπτυξη ή όχι;
- Μα τι στο καλό λίγο υπομονή, θα φύγουν οι κακόγουστες λαμαρίνες, το ετοιμάζουν έτοιμο και θα το φέρουν να το εγκαταστήσουν το μαγαζί.
- Θα πίνουμε μετά τον καφέ μας και θα αράααζουμε.
Τέλος πάντων αυτοί οι Αγιαναργυρώτες σε όλα χώνουν τη μύτη τους. Δεν άντεξα, πήγα κοντά για να μάθω, έκανα συζήτηση με το Φάνη του είπα τα δικά μου και μου απάντησε:
Κατ΄ αρχή Νίκο το είχε ο Δήμος και το εκμεταλλευόταν, αλλά το έχωσε μέσα το μαγαζί, μου είπε γιατί, αλλά δεν θέλω να τα πω…..δεν το πιστεύω.
Γιατί ο ιδιώτης είναι καλύτερος και θα κερδίζει;
Ο Δήμος δεν μπορεί;
Δηλώνει ανικανότητα για αυτή την μικρή επιχειρηματική δράση;
Μα πάνω από όλα η κατασκευή είναι παράνομη, ο χώρος της πλατείας ανήκει στους Δημότες, αυτή η ενέργεια εις βάρος της πόλης και των πολιτών δεν είναι ανάπτυξη, έχει και ένα περίεργο ντεσού, πως δόθηκε;
Σε ποιους δόθηκε;
Πως γίνεται να παρανομούμε; (κ.α πολύ πιο σοβαρά που δεν θέλω να γράψω)….κάποιοι θα πουν ότι λέει κακίες ο Φάνης.
Και τέλος πάντων Νίκο μου είπε, αυτό το κόμμα που ψηφίσαμε και στηρίζει τον Δήμαρχο, λέει για μηδενική ανοχή σε μαϊμουδιές, λέει πρώτα ο πολίτης, λέει ότι όλα όσα θα γίνονται πρέπει να έχουν στόχο το ανέβασμα της ποιότητας ζωής μας, μιλάει για διαφάνεια και καθαρότητα στις αποφάσεις, όλα αναρτημένα στο διαδίκτυο, τίποτα στο σκοτάδι και στις σκοταδιστικές επιδιώξεις, τέλος όλα αυτά που γίνονται στον τόπο μου Νίκο μοιάζουν με παρωχημένες λογικές και τακτικές μιας άλλης εποχής.
Τώρα τι θέλεις να τους δοξάσουμε;
Ανήκουν στο προοδευτικό χώρο;
Σκέψου το, κοίτα την ιστορία τους, μάλλον συνάδει με τις τακτικές τους.
Έφυγα προβληματισμένος, αλλά πάλι σκέφτηκα ότι ο Δήμαρχος μας θα αναρτήσει το θέμα στο δικτυακό τόπο του Δήμου,θα τα βάλει όλα με πάσα διαφάνεια, θα βγάλει ανακοίνωση και θα εξηγεί τα πάντα στους Αγιαναργυρώτες, θα βάλει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα καλέσει τους Πολίτες να παρακολουθήσουν για να τον δικαιώσουν έναντι αυτών που λέγονται.
Μα πιο πολύ από όλα, επειδή αυτοί που τον κατηγορούν είναι και ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος είμαι βέβαιος ότι θα δώσει και στο ΠΑΣΟΚ τις απαραίτητες εξηγήσεις, για να μη λένε οι κακοπροαίρετοι διάφορα….
Σκόνης Νικόλαος

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Εκφράζουμε τη στήριξή μας και δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση που προγραμμάτισε η Δημοτική Αναγέννηση με παράσταση διαμαρτυρίας στην
ΚΕΝΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 μ.μ.
Στην κινητοποίηση έχει δηλώσει συμμετοχή και η ΑΠΟΔΡΑΣΗ Αγίων Αναργύρων , ως ανταπόκριση στον κοινό αγώνα της πόλης εναντίον των παρανομιών και αυθαιρεσιών στις οποίες επιδίδεται η Δημοτική Αρχή σε αγαστή σύμπνοια με τους ιδιώτες.