Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ;

Αφού οι «φωστήρες» της Διοίκησης Σαράντη φέσωσαν το Δήμο των Αγίων Αναργύρων με δάνεια εκατομμυρίων Ευρώ , για λειτουργικές δαπάνες, αφού βούλιαξαν το «Βούκινο», αφού έχασαν γενικώς την μπάλα, άρχισαν τις εκποιήσεις.
Πρώτο θύμα το «Bούκινο» που το εκχωρούν σε ιδιώτη, διότι αυτοί αποδείχθηκαν ανίκανοι να το διαχειριστούν ακόμη και χωρίς να πληρώνουν «ενοίκιο, φως, νερό , τηλέφωνο».
Μένει αναπάντητο το ερώτημα «πως ο ιδιώτης θα πραγματοποιεί κέρδη;» και θα πληρώνει κι τα ενοίκια;
Γιατί η Διοίκηση του Δήμου ΑΠΕΤΥΧΕ να διαχειριστεί ένα «μαγαζί» γωνία;
Τι έγινε με τα έσοδα και τα έξοδα του «Βούκινου»;
Τι πάρτι έγινε;
Είναι πολύ πιθανόν , ό,τι έκαναν στο «Βούκινο» να το κάνουν και στο Δήμο τον οποίο συνέχεια υπερχρεώνουν και παίρνουν από τους Δημότες αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη.
Αντί με τις αυξήσεις αυτές να αντιμετωπίζουν παλαιότερες οφειλές του Δήμου, η ανεκδιήγητη Διοίκηση Σαράντη, αυξάνει τα χρέη του Δήμου και τα κάθε λογής χαράτσια στους δημότες.
Αντίθετα, κάνει τα «στραβά μάτια» για τα έσοδα από διαφημίσει ενώ αποδεικνύονται , επίσης ΑΝΙΚΑΝΟΙ, να προβούν σε αξιοποίηση του «Επιχειρησιακού Προγράμματος» που οι ίδιοι και η εφημερίδα τους «Ανένταχτος Δημότης» προπαγάνδιζαν τα προηγούμενα χρόνια.
Έχουμε χρέος , να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε την καταστροφή του Δήμου στην οποία επιδίδεται η Διοίκηση χωρίς ίχνος υπευθυνότητας.
Έχουμε χρέος να προσφύγουμε και στα αρμόδια όργανα της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης αφού η Διοίκηση Σαράντη «κρύβει» συστηματικά την αλήθεια και τα στοιχεία τα οποία ΟΦΕΙΛΕ να παρέχει στην αντιπολίτευση.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

"ΜΙA ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥΣ"

"Αποφάσισα να στείλω αυτό το mail μιας και η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη. Φαντασθείτε να κατοικείτε κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο
Πολύ κοντά.
Nα ακούτε, έντονα, τον θόρυβο από τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτόν, να αντιμετωπίζετε την εκπομπή των καυσαερίων, να βλέπετε από το υπνοδωμάτιό σας τα φώτα των διερχόμενων οχημάτων αλλά και τον ίδιο τον φωτισμό του δρόμου.
Προσθέστε, τώρα, ότι ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος αποτελεί συνέχεια μιας εκ των δύο βασικών εθνικών οδών της χώρας και υπολογίστε ότι θα χρησιμοποιείται, σε ημερήσια βάση, από τουλάχιστον 200.000 αυτοκίνητα ανά κατεύθυνση.
Αναρωτηθείτε, τέλος, εάν θα δεχόσασταν να κατοικίσετε σε ένα διαμέρισμα δίπλα στον δρόμο αυτό, ακόμα και εάν σας το χάριζαν.
Tο παραπάνω δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Eίναι η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή της Ανακασας και όχι μόνο που έχουν την ατυχία να έχουν σπίτια ακριβώς δίπλα στον Kηφισό. - Hχορρύπανση.
Είναι πολύ άσχημο να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας κλεισμένα μέσα στο σπίτι και για δροσιά να έχουμε τα μηχανήματα ψύξης- Ατμοσφαιρική ρύπανση.
H προφανής επίδραση των εκατοντάδων χιλιάδων διερχόμενων αυτοκινήτων δεν αμφισβητείται
Αλήθειά τι κάνει ο δήμος για αυτό. Αλλά και εσείς τι κάνετε για να βελτιωθεί επιτέλους αυτή η κατάσταση.
Πότε επιτέλους θα νιώσουμε και εμείς άνθρωποι.
Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσει κάποιος αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη ώστε επιτέλους να νιώθουμε και εμείς άνθρωποι".

Κώστας Κουριδάκης

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

NEA EKΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Νέα εκτροπή του δημάρχου Σαράντη σημειώθηκε «εν μέσω θέρους» και με μεθοδεύσεις που δεν υπακούουν σε κανένα γραπτό ή άγραφο νόμο.
Ενώ εδώ και μήνες , ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Σταύρος Νικητόπουλος, ζητούσε από τον Δήμαρχο τα απολογιστικά στοιχεία του 2008 και επεσήμαινε την καθυστέρηση παράδοσης των στοιχείων στη Δημαρχιακή Επιτροπή, ο κ. Σαράντης έφερε αιφνιδιαστικά και σε χρόνο που οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι απουσίαζαν σε διακοπές, τη συζήτηση για την έγκριση του Απολογισμού, στη Δημαρχιακή.
Προφανώς φοβάται ότι αν τον έφερνε σε κανονική σύνθεση και με το νόμιμο τρόπο στη Δημαρχιακή, θα απορρίπτονταν.
Και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί.
Εμείς , έχοντας διαπιστώσει στη διαδικασία που επέλεξε ο Δήμαρχος, πλήθος παραβάσεων , ενημερώνουμε και τους συνδημότες μας και τον ίδιο, ότι θα προσβάλουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τις νέες του αυθαιρεσίες. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι λειτουργεί με μεθοδεύσεις που αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια.
Και για να το κάνει ασφαλώς θα έχει λόγους. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας όμως είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και προσβλητικός.
Εμείς δεν θα αφήσουμε το θέμα έτσι.
Ας γνωρίζει ότι κάθε περιθώριο ανοχής εξαντλήθηκε .
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την «λαθροχειρία» αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε.