Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

Είναι ευτύχημα για μία πόλη να διαθέτει Δήμαρχο που αγωνίζεται για τα δίκαια και την προκοπή της.
Άλλο τόσο όμως είναι κατάρα να διαθέτει «ηγέτη» που δεν διστάζει να μετέρχεται κανενός επικοινωνιακού ή μη «κόλπου»,προκειμένου να εντυπωσιάσει το «κοπάδι», αυτό κυρίως που αρνείται να μπει στο «μαντρί.
Ο Ήρων και ο Νέρων έχουν μείνει αδιάψευστα ιστορικά παραδείγματα.
Ο τελευταίος μάλιστα δεν δίστασε να πυρπολήσει τη Ρώμη, για να ενοχοποιήσει αυτούς που πίστευε ότι τον αντιμάχονται και κυρίως τους Χριστιανούς.
Δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο συνέβη και με το αυθαίρετο κιόσκι των λουλουδιών, που πήγε να στηθεί ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ(!!!) στις γραμμές Πελοποννήσου, δίπλα από την κεντρική πλατεία της πόλης. Όμως κάποιες περίεργες πτυχές του ζητήματος μας «ψυλλιάζουν» αφόρητα.
Και τι εννοούμε;
- Γιατί αλήθεια Μεγάλο Σάββατο και απόγευμα, έχοντας «χαθεί» η Μ. Πέμπτη και η Μ. Παρασκευή, ημέρες με πολύ μεγάλη κατανάλωση λουλουδιών;
Φοβόντουσαν άραγε μια κραυγαλέα παρανομία (που ούτως ή άλλως και με ορθούς χειρισμούς δεν θα απέφερε κανένα αποτέλεσμα) η ήταν μια πολύ καλά σχεδιασμένη «προβοκάτσια» που λόγω των ημερών ελάχιστοι πολίτες και μάλιστα Δημοτικοί Σύμβουλοι , θα είχαν μείνει σε αυτήν (όπως κάθε χρόνο) εκτός από αυτούς που θα είχαν συγκεκριμένους λόγους για να … μείνουν;
- Αφού ο «ενδιαφερόμενος» ιδιώτης είχε κάνει τις προθέσεις του πολύ γνωστές, από την πρώτη του απόπειρα, γιατί ο Δήμαρχος δεν φρόντισε να συμπεριληφθεί στο περίφημο «μνημόνιο» με τον ΟΣΕ ότι δεν θα συμβεί ουδεμία εμπορική χρήση του χώρου των γραμμών, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;
Τι τάχα εμπόδισε τον Δήμαρχο να συμπεριλάβει και τέτοιον όρο πριν φέρει το «μνημόνιο» για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο;
- Η «σπουδή» με την οποία αναρτήθηκε χρονιάρες μέρες το … κατόρθωμα στο site του Δήμου, παραπέμπει περισσότερο σε «στήσιμο» παρά σε σεμνή και αξιοπρεπή στάση. Εκείνοι που σεμνύνονται για την πολιτική τους και τις επιτυχίες τους δεν σπεύδουν να αυτοδιαφημιστούν. Εκτός και εάν…
Υπάρχει μακρύς κατάλογος παρόμοιων … «αποριών». Αλλά για συντομία και προς το παρόν , κρατάμε μόνο αυτές. Για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τα χειρότερα που φοβόμαστε και απευχόμαστε.
1. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα , φαίνεται ότι θα υπάρξει δικαστική συνέχεια στο θέμα. Αν το δικαστήριο αποφανθεί ότι ναι μεν παράνομα και αυθαίρετα επιχείρησε ο ιδιώτης να «στήσει» το μαγαζάκι , τάχα ο ενδιαφερόμενος αλλά και ότι παρανόμως παρενέβη ο Δήμαρχος σε χώρο που δεν του ανήκει, τι θα συμβεί;
Μήπως θα έχουμε δικαστική αναγνώριση των «δικαιωμάτων» του ΟΣΕ, ΓΕΑΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ επί του χώρου τον οποίο οι Δημότες και ο Δήμος διεκδικούν να τους αποδοθεί;
Μήπως έτσι « διευκολύνεται» ο Δήμαρχος να παίξει στη συνέχεια , ανέξοδα τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» και να οχυρωθεί πίσω από την δικαστική αναγνώριση; Μήπως ο Δήμαρχος επαναλάβει ένα «στημένο» δήθεν αγώνα, όπως ακριβώς και ο προκάτοχός του με τον προαστιακό;
Μήπως οι δύο τελευταίοι Δήμαρχοι έχουν συνυπογράψει, πίσω από την πλάτη μας, το «άδειασμα» της πόλης;
2. Έχουν ήδη διαφανεί πολλαπλές διεκδικήσεις σχετικά με αυτές τις γραμμές και τον χώρο τους.
Η περίφημη «πέμπτη γραμμή», σε ρόλο πέμπτης φάλαγγας, το περίεργο τραμ και τώρα ο…ανθοπώλης.
Εκείνο που δεν έχει διαφανεί είναι η βούληση της Διοίκησης του Δήμου να παρουσιάσει και να απαιτήσει συγκεκριμένη πρόταση για το χώρο αυτό.
Έτσι κάθε παζάρι και «κόλπο» μπορεί να στηθεί γύρο από το χώρο αυτό, που είναι ζωτικά για τους χιλιάδες κατοίκους της.
Αυτή την ώρα οι διοικούντες «κρύβονται» και αποπροσανατολίζουν. Μάλιστα κάνουν γνωστές και τις προθέσεις τους που αποκαλύπτονται από άλλη πρόκληση του ΟΣΕ.
Αυτή που μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (της περιβόητης ΚΕΔ) έχει βάλει στο «μάτι» τις περιουσίες των συμπολιτών μας κατά μήκος της Κωνσταντινουπόλεως. Και η Διοίκηση του Δήμου, η μόνη όλα τα χρόνια, «σιγοντάρει» τον ΟΣΕ μη εκδίδοντας ενημερότητες- πιστοποιητικών ΤΑΠ για τους Δημότες που είχαν την ατυχία να αποκτήσουν περιουσίες εκεί, με όλα τα νομιμοποιητικά παραστατικά από τις υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους.
3. Δεν συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που κάνει για πολύ μικρότερης σημασίας θέματα.
4. Μήπως γιατί δεν ήταν εύκολο να «συναινέσουν» στο «σχέδιο» όλοι οι Σύμβουλοι;
5. Δεν θυμίζουν όλα αυτά «την κατάργηση» του λιπαντηρίου του ΟΣΕ από τον κ. Τρίγκα;
Πως λοιπόν να εμπιστευτούμε αυτόν τον Οργανισμό (ΟΣΕ) και τη σημερινή Δημοτικά Αρχή όταν αποφεύγουν τα προφανή και εύλογα , διασπείρονταν «διερευνητικές» προβοκάτσιες και εκβιάζουν ωμά τους Δημότες και τους κατοίκους της πόλης μας;
Δεν μας πείθει, κοντολογίς, η «προσπάθεια» του κ. Σαράντη να μπει στο κρατητήριο τάχα για το καλό του Δήμου.
Διότι διαθέτει παρελθόν (υπογραφή μνημονίου) καθόλου αξιόπιστο και αποφεύγει τις καθαρές λύσεις.
Γι αυτό και δεν «σπεύσαμε» να ασχοληθούμε με παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα «σικέ»!!!



Για τη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στους Αγίους Αναργύρους»
Ο επικεφαλής ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

"ΕΓΡΑΨΑΝ..."

"Σημαντική δυναμική αναπτύσσει στο δήμο των Αγίων Αναργύρων η δημοτική παράταξη "Νέα Εποχή",στην οποία ηγείται ο Σταύρος Νικητόπουλος.
Πολίτες από όλους τους ιδεολογικούς χώρους έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια του Σταύρου Νικητόπουλου αφού αναγνωρίζουν ότι οι σοβαρές τοποθετήσεις του σε καίρια προβλήματα των Αγίων Αναργύρων έχουν ουσία και όραμα".

Εφημερίδα ΠΑΡΟΝ (26-4-2009)

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα πρόσφατα γεγονότα με την σύλληψη του δημάρχου και του αντιδημάρχου για την εγκατάσταση της παράνομης λυόμενης κατασκευής στον χώρο του πρώην φυλακίου του ΟΣΕ αποδεικνύει δυστυχώς ότι το "μνημόνιο-μνημόσυνο" ισχύει μόνο στα χαρτιά.
Στο βασικό κείμενο της τελευταίας εφημερίδας που κυκλοφόρησε η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" γράφαμε για ήττα και υποταγή και τονίζαμε "Ποιος θα είναι πλέον, κύριος των χώρων που θα απελευθερωθούν όπως είναι ο χώρος των γραμμών Πελοποννήσου".
Πρόκειται δυστυχώς για πλήρη δικαίωση της εφημερίδας μας όταν τα γεγονότα δείχνουν ότι άλλοι είναι οι ιδιοκτήτες των γραμμών και όχι ο δήμος.
Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, η παράταξή μας δηλώνει ότι θα εξετάσει με ψυχραιμία και σύνεση(και όχι εν θερμώ) τα νέα δεδομένα που τείνουν να δημιουργηθούν και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε ανάλογες ανακοινώσεις που θα κρίνουν τις κινήσεις και τα έργα της δημοτικής αρχής.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΔΩΝ

Στην κατάργηση τριών βυθιζόμενων κάδων προχώρησε η δημοτική αρχή με τη δικαιολογία ότι βρίσκονται σε σύνορα με γειτονικούς δήμους και κατ επέκταση εξυπηρετούν ανάγκες πολιτών των διπλανών δήμων.
Η δημοτική αρχή επίσης υποστήριξε ότι είναι δέκτης παραπόνων δημοτών για συσσώρευση μπάζων και άλλων οικοδομικών υλικών στους συγκεκριμένους κάδους.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι:
Λύνεται το πρόβλημα με τους μεταλλικούς κάδους που θα αντικαταστήσουν τους βυθιζόμενους;
Δεν θα συνεχίσουν οι ασυνείδητοι πολίτες να γεμίζουν με μπάζα την περιοχή;
Επίσης εύλογη είναι η ανησυχία μήπως με αυτή την απόφαση σημάνει την συνολική κατάργηση και άλλων βυθιζόμενων κάδων κάτι που θα έχει αρνητικές συνέπειες για την καθαριότητα στο δήμο.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα των βυθιζόμενων κάδων είχε δημιουργηθεί επί δημαρχίας Νίκου Ταμπακίδη, έχει βραβευτεί από την Ευρωπαική Ένωση και έχει βοηθήσει σημαντικά για την καθαρή εικόνα της πόλης.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Για ένα πρόβλημα , μεγάλο κατά τη γνώμη μου, που απασχολεί όλους τους κατοίκους της οδού Κεφαλληνίας, που κατοικώ τριάντα και πλέον χρόνια , αλλά και τους κατοίκους των καθέτων προς την Κεφαλληνίας δρόμων, θέλω να διαμαρτυρηθώ.
Το πρόβλημα φυσικά το έχουμε όσοι κατοικούμε στην Κεφαλληνίας και στους καθέτους δρόμους.
Πρόκειται για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στον ίδιο δρόμο μόνιμα για όλο το χρόνο,για κάθε χρόνο και για περισσότερο από 15 χρόνια.
Η δημοτική αρχή, παρά τις διαμαρτυρίες μας, παρά την απόφαση της Περιφέρειας που ακύρωσε απόφαση του Δ.Σ. για μόνιμη λειτουργία της παρά τις πρόσφατες συστάσεις από τον συνήγορο του πολίτη (10-11-2008) για την εκ περιτροπής τουλάχιστον λειτουργία της αγοράς ουδόλως αντέδρασε.
Είναι αυτό, στοιχειώδες έστω, σεβασμός προς τον δημότη ή είναι δείγμα αδιάφορης και αλαζονικής συμπεριφοράς;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παν. Τσουκαλάς
κάτοικος Κεφαλληνίας 64